Здоров’я грудних залоз – у центрі уваги діагностів та мамологів

Дата публікації:22.08.2018
image

Здоров’я жінки і жіночих грудних залоз перебуває у полі зору лікарів Медичного центру Святої Параскеви. І зокрема, діагностів: лікарів УЗД та мамографії Оксани Горбкової, Галини Щербатої, Марини Трофімової, Лесі Варшавської та лікаря-хірурга,мамолога Дмитра Успенського.

У нашому медичному центрі можливо пройти УЗ діагностику та мамографію з метою щорічного контролю та виявлення патологій; діагностику вторинної ланки (при онкопатологіях грудних залоз): КТ, МРТ, а також провести хіругічні маніпуляції з видалення доброякісних утворів.

Щороку лікаря-хірурга, мамолога відвідує понад 2000 жінок. У багатьох випадках діагностуються доброякісні утвори грудних залоз, які потребують спостереження, медикаментозного лікування чи хірургічного втручання. При візуалізації певного утвору необхідна подальша діагностика: трепан-біопсія чи тонкоголкова біопсія.

Згідно зі статистикою 2017 р., у Медичному центрі Святої Параскеви

Проведено:

– 244 тонкоголкові біопсії грудної залози під УЗ контролем (тонкоголкова біопсія – це отриманняклітинного (цитологічного) матеріалу через прокол тонкою голкою під контролем ультразвукового або рентгенівського обстеження. Взятий матеріал на скельці віддають на дослідження цитологу, який може розпізнати захворювання навіть на кількох клітинах);

– 164 трепан- біопсії грудної залози під УЗ контролемотримання зразків тканини з патологічног утвору для подальшого гістологічного дослідження (трепан-біопсію проводять товстішою голкою одноразового використання, як правило, під місцевим знечуленням).

Виявлено 48 випадків первинного раку грудної залози, гістологічно та імуногістохімічно верифікованих (а з січня 2018 до 20.08.2018 р.– вже 40).

При виявленні доброякісних утворів чи інших патологій, що потребують хірургічного втручання, у Медичному центрі Святої Параскеви проводять різного роду хірургічні операції.

Так, у 2017 р.проведено:

– 67 секторальних резекцій грудної залози (це вид операції на грудних залозах, коли здійснюється невеличкий надріз без значної втрати грудних залоз);

14 центральних резекцій грудної залози ид операції, що застосовується при множинних ураженнях проток грудних залоз);

4 селективні дуктектомії грудної залози (операція з видалення ураженої молочної протоки, яка містить пухлину – протокову папілому. Через сосок в нормі проходять 15–17 молочних проток, одну з яких виділяють, відділяють від інших та видаляють з усіма гілками. Решта проток залишаються неушкодженими, що повністю зберігає можливість грудного годування у майбутньому. Достатньо складна процедура, технологічна операція на межі мікрохірургії).

Можливості сучасної медицини забезпечують вчасне виявлення хвороби і вибір правильної тактики лікування. Ми вже маємо чималий досвід успішного лікування захворювань грудних залоз. Для нас, лікарів, важливим є своєчасне звернення жінки і розуміння важливості щорічного огляду та контролю.

Рекомендуємо також переглянути відео до теми:

- Скринігові обстеження грудних залоз

- На скільки небезпечні кисти молочних залоз

- Діагностика та лікування при захворюваннях грудних залоз

- Про рак грудних залоз. Лікар мамолог

Попередній запис за телефонами:(067)295-4-000 або (095)295-4-000

 

Для запису на прийом надішліть заявку
Стаття не може бути використана для встановлення діагнозу і не замінює консультацію лікаря. Самолікування може бути небезпечним для вашого здоров’я.

Для запису на прийом
надішліть заявку

Повідомлення надіслано

Попередній запис на прийом прийнятий. Найближчим часом ми зв'яжемося з вами для підтвердження замовлення.

Передзвоніть мені

Повідомлення надіслано

Найближчим часом ми зв'яжемося з вами.

Подяка

Чи погоджуєтесь Ви на розміщення тексту подяки на публічних ресурсах Медичного центру Св.Параскеви?*

Так Ні

Повідомлення надіслано

Дякуємо за повідомлення.

Відгук

Чи Ви бажаєте, щоб Вам зателефонували?*

Так Ні

Відгук надіслано

Дякуємо за відгук.

Увага!

Зверніть увагу, під час повітряної тривоги прийом пацієнтів може бути призупинено. Ви можете пройти в укриття керуючись відповідними вказівниками.

Якщо Ваш візит співпав із часом повітряної тривоги, будь ласка, після завершення тривоги зателефонуйте +380672954000, +380952954000
або залиште заявку на сайті для перенесення візиту https://medcenter.lviv.ua/#callback

Дякуємо за розуміння!